Отървете се от негативизма и разперете крилата си

Сега не всеки говори за енергия и как да работи с нея. И това не е изненадващо: при липса на подходящо енергийно ниво всичко излиза извън контрол и животът е напълно извън контрол. Ето как да проведете енергийно почистване, за да почувствате истинска хармония със себе си и света.

Връзката между енергията и чувството за сигурност
Усещането за комфорт и безопасност е основна човешка потребност. И това е свързано с енергията. Човек с ниска енергия отблъсква другите от себе си, защото аурата му е или много слаба, или „замърсена“ с негативност.

Ако и вие постоянно критикувате някого, обиждате се и сте недоволни от случващото се, тогава може би сте забелязали, че хората не са особено привлечени от вас и комуникацията е по-скоро поради необходимост или задължение.

Енергия от гледна точка на астрологията
Енергийният потенциал се формира благодарение на това, което мислим и чувстваме.
За съжаление енергийното ниво е нещо нестабилно. За повечето хора то може или да намалее в отговор на негативни събития, след което да се повиши отново, когато ситуацията се нормализира.

По природа всички хора са надарени с висок потенциал и енергия. Но в хода на живота ние самите ги пилеем, натрупваме негатива вътре и след това го изпръскваме в околното пространство.

Как хората се лишават от енергия
Фиксация върху негативното. Ако психически се фокусираме върху това да не пропуснем грешките на другите хора, за да ги упрекнем за това. Това е много неизгодна позиция в живота.

Позицията на обвинителя. Много хора непрекъснато се оплакват от съдбата на злодея, съдбата се отвръща от тях, карат се на висшите сили, обвиняват другите във всички възможни грехове и пороци.

Обезценяване на труда и заслугите на другите хора (и техните собствени също). Благодарността е прекрасно, творческо чувство. Добре е, ако знаете как да благодарите на другите за извършената услуга, но още по-ценно е, ако сте благодарни за опита си за уроците, света за възможността да го научите, ежедневното пробуждане и много възможности.

Сдържане на емоциите. Ако сте обсебени от това да контролирате емоционалната си реакция, може да се уморите по-бързо и да се почувствате невероятно напрегнати.

Как да направите енергийно прочистване, за да премахнете негативността

Откажете се от токсичната комуникация в полза на творчеството
Не позволявайте на токсичните хора да източват енергията ви. Не винаги е възможно да прекъснете комуникацията, но не трябва да им се позволява да седят на врата им.

Не забравяйте, че не е нужно да се отказвате от интересите си, за да угодите на другите.

Отървете се от ненужното
Всеки човек възстановява силите си предимно у дома, когато спи, релаксира или просто прави любимите си неща. Ако къщата има много излишни, ненужни, свързани с миналото, тогава енергията се разсейва напразно.

Делегирайте част от отговорностите
Не поемайте всичко върху себе си. Ако е възможно, делегирайте част от задълженията на роднини, за да не създавате дисбаланс на енергийните потоци.

Водете здравословен начин на живот
Лошите навици ни отнемат здравето и жизнения потенциал, лошата храна не ни дава сила, а заседналият начин на живот не позволява на енергията да циркулира свободно. Приучете се към правилен режим, качествена храна и постоянна физическа активност.

По-малко виртуална комуникация и повече на живо
Постоянното пребиваване онлайн, ненужните връзки в мрежата – това отнема време и енергия.

Прави това, което обичаш
Всеки познава това чувство на вдъхновение, когато прави това, което обича. Това ви позволява да останете бдителни и весели, както и почти да не се уморявате и да не забелязвате времето.

Read Previous

3 навика ще ви помогнат да удължите младостта

Read Next

3 групи храни, които карат мозъка ви да остарява бързо

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Most Popular