Как да изберем хотели в Занзибар?

Не забравяйте да се свържете с туристически агент, който познава острова не от уебинари, а лично е посетил там и е видял всичко хотелите, знае техните предимства и недостатъци.

Има много нюанси при избора на хотел и плаж в Занзибар, а реалността може да бъде много различна от красиви снимки и положителни отзиви. Тук определено не трябва да разчитате на традиционната градация на хотелите според “звездите”, тъй като в някои случаи (например заради релефа на бреговата линия) почивката в “четворката” може да бъде по-удобна и по-добра от в “петицата”. В същото време дори и най-скъпият хотел не винаги ще задоволи нуждите на турист, който иска да „излезе“.

В Занзибар, както никъде другаде по света, започваш да разбираш израза „няма живот извън хотела“. Ето защо, казват експертите, туристите трябва да се подготвят за факта, че именно на територията на хотела ще прекарат по-голямата част от почивката си.

В Занзибар има прекрасни хотели – с добре поддържана територия, европейско обслужване, висококачествена храна, но в повечето случаи практически няма да има къде да отидете на разходка: екзотиката, която ви очаква извън портата, ще бъде твърде ярка, понякога дори шокираща.

Сред хотелите в Занзибар, на които експертите съветват да обърнат внимание, са такива „пет“ като Emerald Zanzibar Resort and Spa, Tui Blue Bahari Zanzibar, Melia Zanzibar, Karafuu Beach Resort and Spa и Blue Bay Beach Resort & Spa. Въпреки че са разположени на източното крайбрежие, където има приливи и отливи, всички хотели имат отлични плажове, огромни озеленени площи, басейни, спа центрове и всички работят по системата ол инклузив.

Именно този тип храна съветваме да изберат всички туристи. Защото по този начин можете да се насладите максимално на почивката си в Занзибар и да не мислите как и къде да вечеряте или обядвате.

В северната част на острова трябва да обърнете внимание на такива “пет” като RIU Palace, Gold Zanzibar и Royal Beach Resort. Сред “четворките” експертите разграничават Sultan Sands Island Resort & Spa на изток, както и RIU Jambo и Sandies Baobab Beach на север.

Всеки от тези хотели има свой собствен стил. Например, бих препоръчал Emerald Resort на тези, които се нуждаят от стилна, просторна нова стая – хотелът беше открит наскоро. Освен това хотелът има отличен широк плаж с пясък, бял като брашно, а вечер има много дейности – шоу програми на вечеря, музика на живо в бара, дискотека и други.

За изтънчен турист експертите съветват Tulia Zanzibar – бутиков хотел само с 16 стаи. Има частен красив плаж, басейн с водни пързалки, индивидуален подход към всеки гост, винарска изба, а вечер на вечеря – интерактивно 3D шоу на масите, за което гостите от други хотели идват тук.

Що се отнася до RIU Jambo, въпреки факта, че това е „четворка“, те сервират омари и скариди за вечеря, има огромен избор от плодове, сирена, сладолед. Освен това хотелът има един от най-добрите плажове, където практически няма отливи.

Read Previous

Има остров в океана: Каква ваканция предлага Занзибар?

Read Next

Подут корем:  Какво да не ядете на закуска

Most Popular