Как да разберете, че котката ви не ви харесва: 5 знака

Всеки собственик се надява домашният му любимец да се отнася добре с него. Котките обаче не винаги обичат хората, с които живеят в един апартамент.

Разбирането на истинската връзка на котка с човек е доста просто. Просто трябва да се уверите, че следните поведенчески характеристики на вашия четириног приятел отсъстват.

Но ако тези признаци са налице, тогава лоша новина за вас: по някаква причина вашият домашен любимец не ви харесва.

Котката се крие

Котката едва ли ще се скрие от човека, когото харесва. Ако тя постоянно се опитва да стане невидима за собственика, тогава човек трябва да направи разочароващо заключение.

Въпреки това, желанието на животното да се скрие не винаги показва омраза към човек, както съобщават експертите. Възможно е домашният любимец да е болен или уплашен от нещо.

Облизва се често

Измиването на котка е не само хигиенична „процедура“, но и начин да се справите със стреса, както и да се отърве от неприятната миризма за домашния любимец (например миризмата на човек, когото животното не харесва).

Съскане

Котката издава този звук в онези моменти, когато се страхува или когато смята за необходимо да се защити.

Ако вашият домашен любимец постоянно ви съска, най-вероятно се страхува от вас. Но е възможно да няма страх: просто е неприятно за домашния любимец да бъде около хора.

Агресия

Това поведение може да се нарече очевиден признак на омраза на котката към собственика или друг човек.

Вашият домашен любимец постоянно ли се драска? Това означава, че домашният любимец очевидно не ви смята за приятел.

Домашният любимец не прави зрителен контакт

Котката ще гледа директно в очите само човек, на когото има доверие. Но не се опитвайте сами да установите зрителен контакт с вашия домашен любимец. Може би пухчетата ще възприемат това като заплаха.

Read Previous

Град за двама: защо търсенето за почивка в Истанбул рязко се увеличи

Read Next

Кое е по-добре да имате в апартамент – котка или куче?

Most Popular