Топ 5 на най-вредните храни за кучета

Кучетата винаги имат добър апетит и са готови да споделят всяка храна със собственика си. Основното е, че собственикът знае и помни кои храни не трябва да опитва домашният любимец.

Списъкът не е толкова дълъг, а продуктите не са от най-изисканите, че да забравите за тях. Много често се появяват на масата.

Експерти съставиха ТОП 5 хранителни продукти, които са най-вредни за кучетата.

Шоколад

Това е токсичен десерт в диетата на кучето. Може да причини повръщане и диария, в някои случаи конвулсии и смърт. Абсолютно всеки шоколад е вреден, освен този за животни.

Дъвки и бонбони

Не всички, но тези, които съдържат ксилитол. Ако вашето куче внезапно изяде пакет дъвчащи сладкиши, няма да навреди да изплакнете стомаха му.

Веднъж попаднали в тялото, такива продукти причиняват повръщане, дезориентация в пространството и други проблеми.

Грозде

Дори стафидите могат да доведат до проблеми с бъбреците и да причинят отравяне. Има голяма вероятност от дехидратация и бъбречна недостатъчност.

Само навременната намеса на ветеринарен лекар може да спаси кучето.

Чесън и лук

В суров вид кучето едва ли ще реши да яде лук или чесън, но преработените продукти, съдържащи тези зеленчуци в суха или друга форма, могат да причинят слабост и летаргия.

Ако урината също стане червена или оранжева, кучето ще трябва да бъде заведено на ветеринарен лекар.

Алкохол

Тялото на кучето не абсорбира и не усвоява алкохола. Появява се повръщане, нарушена е координацията на движението и възниква дезориентация в пространството.

Read Previous

Кое е по-добре да имате в апартамент – котка или куче?

Read Next

Как поведението на котката и нейният цвят са свързани

Most Popular