3 правила за избор на име за котка

За да може вашата котка бързо да свикне с името си и да реагира на прякора си, трябва да го изберете правилно. Разберете какво съветват експертите по този въпрос.

Появата на нов домашен любимец в дома винаги е вълнуващ и много важен момент. По същество котката става член на вашето семейство, за което вече сте отговорни.

Един от първите въпроси, с които се сблъскват новите собственици, е как да кръстят своя домашен любимец. Разбира се, можете да кръстите котката на ваш приятел или любим герой от филми или книги. Можете да изберете едно от популярните имена Но какви съвети могат да дадат ветеринарите? Ветеринарният лекар Елена Карпухина отговаря на този въпрос.

Има мнение, че името трябва да бъде избрано така, че да съдържа звуци, които предизвикват реакция в котката. Специалистът обясни за какви конкретни звуци става дума.

„Котките имат много остро слухово възприятие, по-добро от хората. Обикновено реагират на високи звуци, като вик на птица или звук на мишка, тъй като са еволюирали като ловци и имат добра слухова чувствителност към такива звуци“, обяснява експертът.

Затова е важно не само какво име ще изберете за вашия домашен любимец, но и как го произнасяте.

Освен това, собственикът може сам да създаде някои асоциации.

„Тюлените също могат да реагират на звуци, свързани с техните собственици. Защото те се научават да свързват тези звуци с важни събития в живота си, като храна, игра или поздрави.

Ако често наричате котката си по име, за да я поканите да яде или да играе, рано или късно домашният любимец ще се научи да свързва тези конкретни звуци със себе си.

Ветеринарният лекар е дал три съвета, които ще ви помогнат да намерите идеалното име за вашия домашен любимец.

Вземете предвид характера и външния вид на вашия домашен любимец.

Използвайте псевдоними, които са лесни за произнасяне и запомняне. Кратките и прости имена от една или две срички обикновено се запомнят по-добре от вашия домашен любимец и ще бъде по-лесно за вас да му извикате.

Не се страхувайте да бъдете креативни! Това е вашият домашен любимец и вашият избор на име, така че не се колебайте да използвате въображението си и да изберете необичайни и оригинални имена, които отразяват вашата личност.

Между другото

Котките са особено чувствителни към високочестотен звук, според експерта по поведението на животните Катрин Панцрац. Тази информация може да се вземе предвид и при избора на прякор за вашия домашен любимец.

Очевидно това е причината животните да реагират толкова много на думите „кити-кити-кити“. Но не във всички страни котките се наричат ​​по този начин. Например американците и британците казват „кири-кири“, французите казват „мину-мину“, а жителите на Индия казват „мяу-мяу“.

Read Previous

Кои породи котки са с добро здраве?

Read Next

Знаци, че вашият домашен любимец наистина ви обича

Most Popular