Фитнес: Укрепете „женските“ мускули и направете корема плосък

Желанието за красив и плосък корем е на първо място в списъка на женските фитнес цели. За постигането на тази мечта обаче е необходимо много повече от просто вдигане на дъмбели или безкрайни коремни преси. Комбинацията от правилни тренировки и рационално хранене играе важна роля в укрепването на “женските” мускули и формирането на плосък корем.

Как да укрепим “женските” мускули и да направим корема плосък

Много експерти подчертават, че е необходима цялостна и балансирана програма за постигане на желаните резултати. Тя включва не само упражнения за трениране на пресата, но също така изисква внимание към интимните мускули и тазовото дъно. Тази връзка може да изиграе решаваща роля за постигането на плосък корем.

Едно от ефективните упражнения за укрепване на “женските” мускули и в същото време оформяне на плосък корем е въртенето на таза в полумост. Това упражнение е достъпно за жени с всички нива на фитнес и може да бъде важна част от тренировъчна програма.

Как да направите упражнението за въртене на таза с половин мост:

  1. Легнете по гръб и сгънете коленете си. Поставете ръцете си на пода на бедрата за по-добра опора.
  2. Повдигнете леко таза нагоре, създавайки ъгъл от около 30 градуса между тялото и пода. Усетете напрежението в мускулите на корема и тазовото дъно.
  3. Започнете да правите кръгови въртения на таза. Първо се движете по часовниковата стрелка, след това срещу нея.
  4. Опитайте също да движите таза си нагоре и надолу, като същевременно поддържате напрежението в мускулите на корема и тазовото дъно.
  5. Направете 15-20 повторения, след което бавно спуснете тялото си на пода.

Важно е да наблюдавате състоянието на интимните мускули по време на това упражнение. Те трябва да са опънати и леко напрегнати. Контролирането на интимните ви мускули ще ви помогне да укрепите тазовото си дъно и да изравните корема си.

Разбира се, обучението е само половината от битката. Балансираното хранене също играе ключова роля за постигането на плосък корем. Премахнете храните, които насърчават подуване и подпухналост от вашето меню в полза на богати на хранителни вещества, нискокалорични храни.

Read Previous

Kак да се гримираме, за да изглеждаме по-слаби

Read Next

Топ 10 на тенденциите при обувките за есента и зимата 2023-2024

Most Popular