Искаш да си имаш котка? Ето някои истини и митове

Какви само мистериозни истории не разказват за котките. Някои казват, че те имат мистични способности, други вярват, че те са по-добри от всеки лечител, който ще помогне да се справят с болестите, трети смятат всичко това за глупост. Разберете истината и митовете за котките.

Наистина има много митове за котките. Но дали всички те са митове?

Котките могат да предсказват природни бедствия

– Наистина е. Котките усещат неща, за които хората имат притъпени сетива, като например вибрации в земната кора. Ако опасността наближава, домашните любимци първи ще я усетят и ще предупредят собственика с необичайното си поведение. Те ще започнат да мяукат силно, да стържат по вратите, да се държат рязко и неспокойно.

Между другото, според навиците на мустакатия можете да предскажете времето. Ако котката се свие на топка – очаква се гръмотевична буря. Така се държат, когато налягането падне.

Котката ще ви предупреди, ако крадец нахлуе в къщата

– Котките разпознават неканените гости не по някакви специални предчувствия, а по миризмата, стъпките и движенията, които се различават от тези на господаря. Ако крадците влязат през нощта, котката ще бъде нащрек и ще ви събуди. Но не всяка.

Котките могат да лекуват болести

– Всичко зависи от вашето отношение към това. Ако вярвате, че котка, която лежи до вас, ще може да облекчи нервното напрежение или да премахне болезнените усещания, тогава ще се почувствате по-добре. Знам много примери, когато след като котката стъпва или ляга върху гърдите или стомаха на собственика, болката изчезва. Но ако човек не вярва в това и не обръща внимание на такива моменти, тогава нищо подобно не се случва с него.

Котките усещат добрите хора и им се радват.

– Котките се търкат по гостите не защото усещат положителна енергия, а защото козината им е наелектризирана и искат да бъдат погалени и освободени от това напрежение. Когато котката се почувства удобно, тя може да позволи да я погали по корема. Но това го прави само ако има доверие на човека.

Котката определено ще намери пътя към дома

– Котките са по-склонни от кучетата да се върнат у дома. Те намират своя път, където и да са. Ако кучето се ръководи от миризмата, тогава котките следват някакъв вид електромагнитни маяци. Тези способности все още са слабо разбрани.

Котките винаги падат на лапите си

– Котките се приземяват на лапите си, ако паднат от височина над 1,5 м. Ако са по-малко, нямат време да се завъртят. Но това не означава, че котка, скочила от 9-ия етаж, няма да пострада. Те първо падат на предните си лапи, а след това на задните крака, сякаш се търкалят. И при силен удар се нараняват предните лапи.

Котките мъркат, когато им е удобно.

– Котките мъркат не само когато са погалени и нахранени, или когато им е удобно, топло и в добро настроение. Понякога издават такива звуци, когато са самотни, изпитват болка или ако наблизо лежи болна или ранена котка. Има теория, че по време на мъркане котките произвеждат определен хормон, който действа на животното по релаксиращ и лечебен начин.

Read Previous

5 мита за грижата за кожата, които се срамувахте да попитате

Read Next

Правим го всеки ден: 5 често срещани грешки в грижата за кожата

Most Popular