Катар – екзотична и достъпна дестинация

Катар е много удобна за туристите страна.

Нашите туристи тепърва откриват Катар. Интересът към тази страна нараства, особено на фона на факта, че не е необходимо да кандидатствате за виза предварително, за да пътувате. Но много хора смятат, че почивките в Катар ще бъдат много скъпи или се страхуват от твърде строги правила, казват, че не можете да се печете на слънце в обикновен бански костюм, а когато излизате, жените трябва да се увият от главата до петите. Туристически блогър разсея тези митове.

Блогърът съветва пътуването да се планира предварително. Той не препоръчва да ходите в Катар през лятото, тъй като там е много горещо. Но сега е добре да започнете да планирате пътуване за есента. Най-доброто време за почивка в Катар е втората половина на есента, началото на зимата или втората половина на пролетта. Там можете удобно да плувате и да разглеждате забележителностите. През зимата в Доха могат да духат силни ветрове.

Що се отнася до ценообразуването, могат да се видят много достъпни опции. Стая в добър хотел извън сезона (лятото), с оборудвана кухня и отделна спалня, струва около 100 долара на ден за двама със закуска.

Катар е много удобна за туристите страна. От забраните трябва да се има предвид, че е невъзможно да се снимат местни жители без тяхното съгласие. Забранено е да се снимат арабски жени, служители на реда и държавни обекти.

Също така в Катар е забранено да се пие алкохол на обществени места. Но на територията на хотелите няма такава забрана за туристите.

Блогърът отбелязва, че в Доха на жените наистина е забранено да посещават обществени плажове в “европейски” бански костюми. За релаксация ще ви трябва специален бански костюм. Но на територията на хотелските плажове и басейни не е задължително, обикновен бански ще свърши работа.

Що се отнася до облеклото, блогърът посочва, че в Катар няма строги изисквания към туристите. Но е добре да уважават местната култура, да не носят прекалено къси или открити дрехи. Тоест мъжете не трябва да носят тениски в Доха, а момичетата не трябва да носят мини и отворени деколтета.

Read Previous

Себу и Бохол: китови акули, тарсиери, шоколадови хълмове

Read Next

8 мита за сухата и мократа храна за домашни любимци

Most Popular