Подут корем:  Какво да не ядете на закуска

Закуската е важно хранене за деня. Имайте предвид, че не всички продукти са подходящи за това. Чуждестранни експерти разказаха по-подробно за изданието Express.

Както отбелязват лекарите, трябва да обърнете внимание на комбинацията от кисело мляко и цитрусови плодове. Такова млечно лакомство с резени портокали или мандарини е по-вероятно да доведе до проблеми със стомашно-чревния тракт и да провокира дискомфорт.

В резултат – подуване на корема, метеоризъм.

В същото време лекарите отбелязаха, че комбинацията от плодове и кисело мляко сутрин може да бъде вредна, ако човек вече има здравословни проблеми. Например гастрит, синдром на раздразнените черва или редица други заболявания.

Ако искате да ядете кисело мляко сутрин, тогава е по-добре да е обикновено. Важно е продуктът да е натурален и без никакви добавки – захар или овкусители.

Като допълнение можете да изберете по-неутрални плодове, например банани или ябълки. Горски плодове и ядки също ще вървят добре.

В този случай трябва да се съсредоточите върху собствените си чувства. Ако се усети дискомфорт, по-добре е да изберете друга опция за сутрешното хранене. Няма да е излишно да потърсите и съвет от лекар.

Read Previous

Как да изберем хотели в Занзибар?

Read Next

Какви напитки най-добре утоляват жаждата

Most Popular