Правим го всеки ден: 5 често срещани грешки в грижата за кожата

Ежедневната грижа за кожата включва измиване и нанасяне на крем. Изглежда, че често се извършва погрешно, но всъщност много от нас допускат пет сериозни грешки.

Оказва се, че повечето от нас, грижейки се за кожата си, ежедневно правят гафове, които водят до акне и преждевременно стареене.

Ето грешките, които допускаме всеки ден, каза експертът по кожата Изи Чен. 

1.            Не подсушавайте лицето си с кърпа

Ако не перете кърпата си всеки ден, не я използвайте за лицето си, защото тя може да приюти бактерии и микроби, които могат да доведат до акне.

Вместо това можете или да оставите лицето си да изсъхне на въздух, или да го попиете с кърпичка за еднократна употреба.

2.            Нанесяйте продуктите за грижа за кожата в правилния ред

Изи Чен подчерта важността на прилагането на продуктите за грижа в правилния ред, за да се увеличи максимално ефективността им. Правилният ред на нанасяне на лосиони е от най-леките към най-тежките.

3.            Не нанасяйте SPF само веднъж на ден

Не е достатъчно да нанасяте SPF само веднъж на ден, защото трябва да го нанасяте на всеки 2-3 часа. На пазара има много слънцезащитни спрейове – много по-лесно е да нанасяте слънцезащитен крем през целия ден, без да използвате пръстите си, просто като напръскате върху лицето си.

4.            Хиалуронова киселина се ползва единствено на мокра кожа

Много хора използват хиалуроновата киселина по грешен начин, нанасяйки я директно върху суха кожа. За да работи правилно хиалуроновата киселина, тя трябва да се нанася върху влажна кожа.

5.            Не пъхайте пръстите си в буркана с крем

Това е грехът на мнозина, ваденето на крема от бурканчето с пръсти е сигурен начин да превърнете бурканчето с крем в акумулатор на микроби и бактерии, живеещи по пръстите ви. не го правете

Повечето продукти се доставят с малка лъжичка, която трябва да се мие и подсушава редовно след употреба. Вместо това можете да използвате памучен тампон.

Read Previous

Искаш да си имаш котка? Ето някои истини и митове

Read Next

Защо наистина не можете да пиете кафе с мляко?

Most Popular