Съвети за пазаруване в магазини за сувенири в Дубай

Къде е най-доброто място за пазаруване?

Дубай е магически град, който е израснал насред пустинята и се е превърнал в едно от най-посещаваните места в света. Популярността му се дължи на огромния брой атракции, развлечения, страхотни плажни почивки, както и шикозно пазаруване. Дубай има огромен брой места за пазаруване.

За пазаруване можете да отидете в търговски центрове, от които има доста в Дубай. Но ако искате да се потопите изцяло в арабската атмосфера и да усетите вкуса на Изтока, насочете се към дубайските базари или пазарния площад Насър.

Основното правило при пазаруване е да се пазарите. Както във всички източни страни, и тук пазаренето е препоръчително и е възможно да свалите цената с 20-25%.

Какво да купя в Дубай?

Дубай е град, в който можете да си купите почти всичко. Но все пак някои продукти имат заслужена популярност. По правило туристите отнасят 1001 нощувки от страната за спомен:

 • дрехи и обувки на известни марки;
 • арабски златни бижута;
 • ориенталски сладкиши;
 • различни подправки;
 • ароматни лампи;
 • продукти за килими;
 • парфюмерия и козметика;
 • Арабско кафе и тютюн.

Пазарите в Дубай се различават от другите ориенталски базари по това, че работят строго по график – всеки ден от 8:00 до 19:00 часа, с обедна почивка от 13:00 до 16:00 часа и имат специфична специализация.

Дубайски базари:

 • Базар за подправки;
 • Златен базар;
 • текстилен пазар;
 • хранителен пазар;
 • Базар Сук-Карама.

На базара на подправките ще намерите огромно количество подправки, които се добавят както към традиционната арабска, така и към европейската храна, различни сушени плодове, билки. Има и магазини, където можете да купите арабски парфюми и козметика, които са направени на базата на масла.

Туристите идват на Златния базар за бижута и скъпоценни камъни. Пазарът е разделен на две части, едната от които продава традиционни арабски бижута, а другата в магазини за бижута представя продукти, изработени в модерен стил.

На текстилния базар можете да си купите национален хиджаб и други арабски дрехи за спомен от вашето пътуване. Много магазини предлагат богат избор от европейски дрехи от известни марки, както и различни естествени материи.

Трябва да отидете на пазара за хранителни стоки за пресни плодове и традиционни ориенталски сладкиши. Много магазини предлагат да опитате екзотични плодове и ориенталски деликатеси, преди да купите.

Пазарът Souk Karama е много популярен сред по-малко заможните местни жители и туристите, които искат да спестят пари, тъй като тук можете да купите качествени реплики на маркови артикули на ниски цени.

Кога е най-доброто време за пазаруване?

Магазините в Дубай са отворени за обществеността от 10:00 до 22:00 часа, но в туристическите места работното време може да бъде удължено до 23:00 – 00:00 часа. Денонощно всеки ден можете да стигнете до Dubai Duty Free.

Дубай има сезонни разпродажби два пъти годишно. Първият започва в края на декември и продължава един месец, а вторият се пада на месеца Рамадан. По това време стоките могат да бъдат купени със 70% отстъпка, провеждат се различни развлекателни събития, конни надбягвания, битки с бикове, а вечер можете да се насладите на най-красивите фойерверки, които се изстрелват над Персийския залив.

Резултат

След като изберете любимите си стоки в магазините за сувенири, не забравяйте да се пазарите. Внимателно проверявайте нещата, за да не попаднете на фалшификат. Усмихнете се, арабите са много дружелюбни и оценяват същото отношение към тях.

Read Previous

Как да останете мотивирани, докато отслабвате

Read Next

5-те най-често срещани измами на туристи в Пукет

Most Popular