Наръчник за перфектните дънки за различни типове фигури

„И за празник, и за делник – всичко това, разбира се, е за дънките. Но за да ви украсят наистина, прикривайки несъвършенствата като на магия, е важно да изберете правилния модел.

Как да определите вашия тип тяло

Определянето на вашия тип тяло е от решаващо значение, когато става въпрос за намиране на перфектния чифт дънки. Различните типове тяло имат различни пропорции и определена кройка може или да ги направи неотразими, или напълно да ги унищожи.

Типовете тяло обикновено се разделят на:

  • Пясъчен часовник  – балансирани ханш и бюст, добре изразена талия.
  • Круша  – широки бедра със сравнително скромна горна част, докато дъното може да бъде доста тежко.
  • Обърнат триъгълник – тук всичко е точно обратното, тоест широки рамене и плоски бедра и като цяло не най-изпъкналата глутеална област.
  • ябълка – основният обем е концентриран в областта на корема, талията не е твърде изразена, като правило, тънки крака.
  • Правоъгълник – прав силует с минимални извивки, обикновено малки гърди и почти без талия.

Смятаме, че няма да имате никакви затруднения при определянето на вашата „категория“. Е, сега, използвайки съществуващите характеристики, ще изберем дънки според вашата фигура.

Избор на дънки според вашия тип фигура

  • Пясъчен часовник

Ако имате фигура пясъчен часовник, можете да я подчертаете, като изберете mom jeans с висока талия.Също така трябва да дадете предпочитание на деним, който не е прекалено плътен, а по-скоро мек, разтеглив деним, за да подчертаете извивките, без да добавяте допълнителен обем.

  • Круша

Ако фигурата ви прилича повече на круша, важно е да добавите обем в горната част и да не претоварвате долната част. Това означава, че моделите с големи джобове, декорации и надписи на колана ще ви подхождат перфектно. Но всичко това под крачола е най-добре да се избягва.

  • Обърнат триъгълник

Ако фигурата ви прилича повече на обърнат триъгълник, то с перфектните дънки ще попаднете във всички тенденции едновременно. Съвсем очевидно е, че обемът трябва да се добави в долната част, нали? За това можете и трябва да използвате всякакви големи дънки, тръби, бойфренд дънки и, разбира се, деним карго.

  • Ябълка

Ако фигурата ви прилича повече на ябълка, важно е изкуствено да издължите силуета. Това може да стане с клоширани дънки, дънки с цепки отстрани или прави дънки, които стилистите препоръчват да носите с токчета за допълнителна убедителност.

  • Правоъгълник

Ако фигурата ви е по-скоро правоъгълна, трябва да подчертаете талията си и да придадете обем на бедрата. Тесни дънки, за предпочитане с висока талия и активен декор, могат да се справят с това.Основното нещо е да не забравяте, че колкото по-украсена е избраната от вас двойка, толкова по-скромна трябва да бъде горната част на комплекта.

Нещо за теорията на цветовете

Въпреки че по-често наистина говорим за идеалния стил, нюансът на дънките също има значение. Особено, ако искате да покажете само най-доброто – и да отклоните вниманието от онези моменти, които, както ни се струва, изобщо не украсяват фигурата.

Добрата новина е, че тук няма да се занимаваме с никаква пълноценна „теория“. Нека само да ви напомним основните правила:

  • По-тъмните цветове като черно, тъмно синьо, сиво и т.н. изтъняват и издължават фигурата.
  • По-светлите нюанси като бяло, светло синьо, синьо и зелено или избеленият деним придават обем и привличат вниманието към определени зони.

Препоръките от тук биха били:

  • Фигурата на пясъчен часовник ще бъде подчертана от дънки в класически син цвят, може и с акцентна цветова схема на талията.
  • Дънки с градиент, чиято най-тъмна част е отдолу, ще изглеждат добре  на крушовидна фигура.
  • Обърнат триъгълник – точно като правоъгълник – ще украси дънките с цветни преходи по цялата дължина.
  • Е, за фигура с форма на ябълка са създадени дънки в тъмни нюанси, които изглеждат стилни и подходящи във всяка визия.

Вместо заключение

Когато се опитват да купят перфектния чифт дънки според типа на тялото си, момичетата често се фокусират върху недостатъците си. Но ето един съвет, опитайте се да промените подхода си и да се съсредоточите единствено върху силните си страни.

Например:

  • Украсете  дългите крака с тесни дънки с висока талия,
  • тясна талия – с луксозен и грабващ вниманието колан,
  • и женствени извивки с джобове, износване и гънки на ханша.

И, разбира се, не се страхувайте да експериментирате с кройката, винаги пробвайте няколко размера панталон, за да изберете оптималния, и не забравяйте, че понякога за перфектно прилягане дънките просто трябва да бъдат подгънати .

Read Previous

5 натурални лека за суха кашлица

Read Next

Ефективна диета за отслабване и намаляване риска от диабет

Most Popular