16 неща, които трябва да правите за котката си по-често

Благодарение на тези действия животът на вашия космат приятел ще стане много по-добър, по-интересен и разнообразен.

Според  Jaw-Droping Facts , ако правите това с вашия домашен любимец по-често, той определено ще ви благодари за усилията!

Масажирайте вместо просто поглаждане

За много котки галенето е един от акцентите на деня, но опитайте да масажирате котката си. Котките също могат да бъдат напрегнати и да обичат малко повече натиск, стига да не прекалявате.

Чесане на брадичката

Котките се радват да ги почесват и галят по брадичката. Ако често чешете брадичката на котката си, тя вероятно ще бъде много щастлива.

Подреждане на котешки неща из къщата

Котките гледат на кутиите за отпадъци, леглата и стълбовете за надраскване като на маркери на тяхната територия. Вместо да ги поставяте в един ъгъл на къщата, поставете ги в цялата къща. Това дава на вашата котка териториална сигурност и чувство за собственост върху нейното жизнено пространство. Това ще помогне на вашата котка да се чувства по-уверена и щастлива във вашия дом.

Повече разнообразие в храната

Точно както хората могат да се отегчат да ядат една и съща храна всеки ден, вашата котка също може да се отегчи! Хранейки се с разнообразна диета, вие увеличавате вероятността вашата котка да получи правилните витамини и минерали, от които се нуждае, за да живее здравословен живот.

Храненето с различни храни също ще попречи на вашата котка да стане придирчива. Котките, които ядат само един вид храна, е по-вероятно да откажат да опитат друга.

Специална храна

Повечето котки са много придирчиви към храната. Те също имат инстинктивна съпротива срещу нови храни, защото намират новите вкусове или текстури на храната за непривлекателни. Има обаче някои храни, на които повечето котки не могат да устоят. Яйцата и прясната риба са начело в списъка. Не забравяйте да отстраните рибните кости и да не добавяте сол и подправки. Рибата тон е изключително привлекателна за котките, но не ги хранете редовно, тъй като те може да отхвърлят обикновената котешка храна в полза на рибата тон.

Създайте нови зони за игра

Въпреки че повечето котки не обичат промените в околната среда, като пренареждане на мебели, това не е така при създаването на нови зони за игра. Добавете малко повече щастие към живота на вашата котка със забавна зона за игра. Няма нищо по-хубаво от това да гледате как вашата котка щастливо скача нагоре и надолу по конструкция за катерене или играе с любимата си играчка.

Нови играчки

Въпреки че котките имат индивидуални предпочитания по отношение на любимите си играчки, повечето котки се радват да получат всяка нова играчка. Въпреки това, като децата, те може да се отегчат от това след няколко дни.

Място за наблюдение

Котките обичат да гледат света от прозорците. Всичко, от което се нуждаете, е перваз на прозореца с постелка, където вашият домашен любимец може да се отпусне. Те ще харесат новата седалка до прозореца и ще им донесе много радост.

Възможност за игра с вода

Въпреки че котките мразят да се мокрят, много от тях обичат да играят в течаща вода. Може също да сте виждали котки, които пляскат струя вода с лапата си и щастливо разливат вода из стаята. Осигуряването на фонтан с вода за вашата котка не само ще я насърчи да играе, но и ще я насърчи да пие повече вода.

Нека гледат телевизия

Телевизията може да бъде страхотно забавление. Котките често се радват на видеоклипове, които показват животни, като птици и мишки, които тичат или плуват риби. По същия начин много котки обичат да играят котешки игри на таблети. Това осигурява отлична интелектуална стимулация и поддържа психическата активност на вашата котка.

Подстригвайте ноктите им

Ноктите на вашата котка ще станат дълги и остри и могат да се извият обратно в възглавничките на лапите, ако за тях не се грижат правилно. Израсналите нокти също могат да се закачат за меки повърхности. Не забравяйте да включите подрязването на ноктите в ежедневието на вашата котка, така че тя да свикне с процедурата.

Говорете с тях

Котките обичат да им се говори и научните изследвания потвърждават това. Вашият мек и успокояващ глас ще им помогне да се успокоят и отпуснат.

Топли места за спане

Котките спят 12-16 часа на ден и обичат топли и удобни места за това. Можете да помогнете на котката си, като се уверите, че леглото й е на топло място и тя може да почива на слънце.

Играйте с тях

Въпреки репутацията си на независими, котките предпочитат да си играят с хората, отколкото да ядат вкусни лакомства, установи ново проучване. Играта с вашата котка ще накара вашия домашен любимец да се почувства щастлив и обичан. Котешки пръчки или плюшени мишки са два от най-популярните варианти за игра.

Прекарвайте повече време с тях

Противно на това, което много хора мислят, домашните котки не са самотни животни. Котките имат нужда от компанията и вниманието на своите близки. Не забравяйте да осигурите на вашия домашен любимец гушки и редовно социално общуване.

Ветеринарен преглед

Котките не могат да ни кажат как се чувстват. Годишните прегледи ще ви помогнат да се уверите, че вашата котка е във върхова форма.

Read Previous

Ако имате котка, никога не правете това

Read Next

6 лайфхака как да разберете какво се опитва да каже кучето

Most Popular