3 знака показват, че вашата котка ви обича

Всеки собственик на котка би искал да разчита на взаимно съчувствие от своя домашен любимец, защото е много приятно. Едно своенравно животно обаче не винаги показва своята любов и привързаност.

Някои хора може понякога дори да смятат, че котките им нямат никакви топли чувства към тях. Това обаче може да е подвеждащо: в повечето случаи домашните любимци са много мили към хората, с които живеят.

Как котката показва, че харесва човек

Тя периодично го “мачка”.

Понякога домашният любимец може да „меси“ собственика с лапите си, да мърка в този момент и да присвива очи. Специалистите отбелязват, че това е най-важният знак, че животното ви обича. Това поведение е характерно само ако котката има топла и силна връзка с човека.

Котката почиства своя „мръсен“ собственик

Ако животното периодично започне да ви „мие“ със собствения си език, тогава това може спокойно да се счита за проява на любов и грижа. Понякога котките проявяват интерес към кожата ви, понякога започват да мият косата ви.

Домашният любимец спи в гардероба

Дори след щателно пране нещата могат да запазят нашата специфична миризма, която котката може да разчете. Ако забележите, че вашият домашен любимец обича да спи в гардероба във ваше отсъствие, тогава това е добър знак: котката показва, че се чувства удобно да бъде заобиколена от аромата на собственика.

Read Previous

4 факта, по които можете да съдите за интелигентността на котката

Read Next

Защо кучето вие: 5 възможни причини

Most Popular