4 факта, по които можете да съдите за интелигентността на котката

Ако не можете да научите котката си да изпълнява команди, дори и елементарни, това не означава, че сте собственик на глупаво животно.

Според резултатите, получени в различни изследвания, котките са не по-малко интелигентни от кучетата (в някои случаи дори по-умни).

За да разберете колко развита е интелигентността на вашия домашен любимец, обърнете внимание на няколко показателни фактора.

1. Котката знае ли името си?

Не е необходимо пухената топка да се втурне към вас възможно най-бързо, щом чуе името си. Ако животното завърти глава или например мърда ушите си, или реагира по някакъв друг начин, можете да сте сигурни, че всичко с котката е наред – тя е издържала първата точка от теста.

2. Котката познава ли рутината си?

Режимът се отнася до времето, когато собственикът пристига от работа, времето за хранене и други събития, които се случват ден след ден. Ако вашият домашен любимец е наясно с тези „инциденти“, успокойте се, умствените му способности са нормални.

3. Може ли котката да разпознава емоциите?

Можете да направите заключение за интелигентността на Маца въз основа на способността й да „чете“ емоциите на човек и да усеща настроението му.

4. Котката изпълнява ли команди?

Каквото и да се каже, ако домашен любимец може да изпълнява команди, например „легни“ или „седни“, това означава, че умствените му способности са над средните.

Read Previous

Назоваха продукт, който предотвратява растежа на коремни мазнини

Read Next

3 знака показват, че вашата котка ви обича

Most Popular