5 издайнически признака, че вашето куче е депресирано

Зимата е трудно време от годината не само за хората, но и за животните. Когато студеното време се проточи, кучетата могат да изпаднат в истинска депресия. Експертът каза как да помогнете на вашия домашен любимец.

Когато навън е студено, облачно, постоянно вали сняг и вие виелица, настроението ви се влошава значително. През последния месец на зимата ние особено изпитваме копнеж за топлина. Оказва се, че кучетата могат да се чувстват тъжни точно като хората.

Нашите домашни любимци често изпитват нещо подобноза сезонно афективно разстройство (SAD). Това е депресия, която се появява редовно в определени периоди от годината.Според експерта по поведението на животните Саманта Гринър кучетата наистина се нуждаят от дълги разходки и активност на чист въздух в студа. Като се има предвид, че в някои страни не е нужно да чакате затопляне поне до април, депресията на вашия домашен любимец вероятно ще се проточи.

Признаци, че вашето куче е депресирано:

  • животното започна да отказва храна;
  • появиха се проблеми с послушанието;
  • тя спи повече от обикновено;
  • кучето често е тревожно и изглежда неспокойно;
  • се отказва от любимите игри.

Всички симптоми са подобни на начина, по който хората изпитват депресия: ядат малко и спят много, не искат да правят нещата, които обичат, и страдат от промени в настроението.

А сега добрата новина: ако човек има нужда от помощта на лекар, вие сами можете да помогнете на куче! Не е трудно да се направи, казва Саманта Гринър. Първо, обърнете повече внимание на вашия домашен любимец. Говорете с него, почешете го зад ухото, поглезете го с любимите му лакомства. Кучетата са много социални животни – нищо не ги радва повече от контакта със стопанина им.

Второ, опитайте се да осигурите на кучето си физическа активност. Ако не можете да ходите дълго време, започнете да учите у дома. Научете нови команди, купете образователни играчки. Можете да се обърнете за помощ към водач на кучета, специалист ще ви каже как да натоварите животното, за да облекчите скуката и безделието.

И третата важна точка: наблюдавайте диетата на вашия домашен любимец. Може би животното не се чувства добре, защото не получава необходимите витамини и минерали. Можете да купите добавки във ветеринарните аптеки, но не забравяйте да се консултирате със специалист преди това.

Как да се научим да разбираме кучето без думи

Кучетата не общуват чрез лай, както много хора погрешно вярват. Той просто не носи семантично натоварване, това е просто възбуждане на нервната система. Животните говорят, използвайки езика на тялото: движения на опашката, поглед, накланяне на глава.

Read Previous

Могат ли домашните любимци да изпитват любов

Read Next

Как да разберете дали на кучето му е студено

Most Popular