5 мита за грижата за кожата, които се срамувахте да попитате

Напоследък в социалните медии се разпространяват много митове за красотата, като например за SPF продуктите, честотата на почистване и резултатите от инжекциите.

Решихме да поговорим по тази тема с козметика Инна Бикова, която опроверга най-известните „интернет факти“ за грижата за кожата.

МИТ 1: Използвайте SPF само през лятото

Вероятно всеки знае, че ние използваме SPF продукти за защита на кожата на лицето от радиация. Те помагат да се избегне фотостареенето, което е отговорно за 90% от видимите промени в кожата и предотвратяват появата на ракови патологии на кожата. Има два вида ултравиолетови лъчи, които имат отрицателен ефект върху човешката кожа: UVA и UVB лъчи.

Но през зимата е също толкова важно да защитите кожата си със SPF поне 15, защото дори през студения сезон слънчевите лъчи са опасни. През зимата озоновият слой изтънява, което означава, че през него преминават повече ултравиолетови лъчи. Трябва да сте особено внимателни, когато навън вали сняг и грее слънце, защото то е „рефлектор“ на слънчевата радиация.

Ето защо трябва да използвате слънцезащитен крем при всяко време, особено ако ще сте навън за дълго време.

Не всеки знае, че светлината от изкуствени източници, като настолна лампа или монитор на смартфон, също съдържа и излъчва UV лъчи и ние ги използваме всеки ден.

МИТ 2: Тонизирането на кожата не е необходимо при домашни грижи.

Повечето клиенти, които търсят продукти за домашна грижа, избягват тонизирането, защото смятат, че това е ненужна стъпка и не трябва да й се придава голямо значение. И това е голяма грешка, така че нека да разгледаме по-отблизо защо имаме нужда от тонизиране и каква функция изпълнява.

Тонизирането е последната стъпка в процеса на почистване на кожата, а също така възстановява pH на кожата след измиване, което подобрява усвояването на кремовете и серумите в дълбоките слоеве на епидермиса няколко пъти. Всъщност, след почистване pH-то може да се възстанови, но с тоник процесът е много по-бърз. Трябва да изберете тоник, който не съдържа алкохол и съдържа само 5-10% вода, а останалото са активни съставки. Така тоникът бързо ще възстанови pH баланса и ще насити кожата с активни съставки.

МИТ 3: Можете да постигнете добра хидратация и да подобрите качеството на кожата само чрез техники за инжектиране.

Да, благодарение на мезотерапията и биоревитализацията постигаме естетичен и терапевтичен ефект за кратък период от време, но в повечето случаи след тези процедури по кожата се появяват хематоми, тъй като тя се наранява. Така че много клиенти изобщо не искат процедури за рехабилитация след травма.

Ето защо съветвам клиентите да избират козметични продукти с уникална технология за молекулярна обработка – Диадермичният метод. Благодарение на този метод молекулите на активните съставки се редуцират и по този начин проникват много по-лесно в кожата и резултатът се появява почти веднага.

МИТ 4: Процедурите за лице трябва да се правят всеки месец.

Обикновено почистването на лицето е най-популярната процедура. Честотата му е индивидуална, тъй като всичко зависи от типа кожа, нейните характеристики и възраст. Това е травматична процедура, така че трябва да се прави само когато има спешна нужда. По-често се препоръчва почистване на тези, които имат мазна или комбинирана кожа: при такива пациенти себумът се произвежда активно, поради което запушва каналите на мастните жлези и може да провокира възпаление.

Всичко зависи от вашите характеристики: някои се нуждаят от процедурата веднъж на всеки две седмици, някой се нуждае от нея веднъж на всеки шест месеца, а някой изобщо не се нуждае от нея. Отговорът трябва да бъде даден от квалифициран козметолог след пълна анамнеза.

МИТ 5: Ако често посещавате козметик, тогава не са необходими домашни грижи.

Ключът към успеха и компонентът на здравата и свежа кожа след всяка козметична процедура е правилният избор на домашна грижа и нейната редовност. След процедурата получаваме бърз резултат, а домашните грижи ще удължат този ефект. Ефектът от висококачествената домашна грижа не изчезва с времето, а се натрупва.

Само редовните грижи дават желаните резултати. А всяка жена иска да има свежа и красива кожа, която да има здрав вид и естествен блясък.

Read Previous

Мароко като част от Холивуд

Read Next

Искаш да си имаш котка? Ето някои истини и митове

Most Popular