Kак да се гримираме, за да изглеждаме по-слаби

В света на модата и красотата има много методи, които ви позволяват да създадете оптимален външен вид и да подчертаете достойнствата си. Един от най-важните аспекти в този процес е изкуството на грима, което може да промени възприятието на лицето, като му придаде желаните черти. Гримьорите знаят начини да създадат илюзията за подчертани скули, точно като Анджелина Джоли. Тук ще разгледаме 5 ефективни лайфхака и техники, които ще ви помогнат да изглеждате по-слаби на снимката и в реалния живот.

Как да се гримираме, за да изглеждаме по-слаби на снимката и на живо

1. Бронзант: щрихи от светлина и сенки

Бронзантът е истинско магическо средство в арсенала на гримьорите. Помага да се създаде ефект на подчертани скули и да се подчертае овала на лицето. За да направите това, изберете бронзант, който е по-тъмен от естествения ви тон на кожата. Нанесете го нежно върху слепоочията, точно под скулите и леко под линията на челюстта. Такъв тънък слой бронзант ще създаде илюзията за дълбоки скули и визуално ще стесни лицето.

2. Коректор: изсветляване и изравняване

Коректорът е вашият верен помощник в създаването на ефекта на по-изсечен овал на лицето. След като нанесете бронзанта, използвайте коректора, за да подчертаете Т-зоната (чело, нос, брадичка), както и под линията на бронзанта на бузите. Това ще създаде контраст между светли и тъмни зони, фокусирайки се върху желаните черти на лицето.

3. Вежди: определяща форма и височина

Формата на веждите може значително да повлияе на визуалното възприятие на лицето. За да създадете ефект на хармония, обърнете внимание на външния им ръб. Ако е твърде ниско, може да придаде закръгленост на лицето. С помощта на веждите можете да определите формата на лицето и да повдигнете външния ръб, създавайки визуално удължаване.

4. Очи: фокусирайте се върху дълбочината на погледа

Очите са в центъра на вниманието върху лицето. За да му придадете визуална хармония, използвайте течна очна линия или контурен молив. Тънка линия по протежение на горния клепач, започваща от вътрешния ъгъл и придвижваща се малко нагоре към външния ъгъл, ще придаде на погледа дълбочина и дължина.

5. Устни: визуално стесняване на лицето

Подчертаните устни могат да направят лицето по-слабо. Използвайте тъмно червило, което придава обем на устните и кара лицето да изглежда по-елегантно. Ако предпочитате гланц за устни, нанесете го в средата на устната и го смесете, за да привлечете вниманието към центъра на лицето.

Read Previous

5-те най-нелепи цветови комбинации в дрехите

Read Next

Фитнес: Укрепете „женските“ мускули и направете корема плосък

Most Popular