На пръв поглед може да изглежда, че не може да има нюанси и трикове в процеса на варене на яйца, защото този вид термична обработка изглежда най-простият и обикновен.
Въпреки това, за някои домакини варените яйца никога не се получават както трябва: продуктът е изключително труден за белене, разпада се и се губи голяма част от белтъка заедно с черупката.
Малко хора знаят, че това зависи пряко от водата, в която сте приготвили яйцата.
Какво правило не всички домакини знаят
Както се оказа, голяма роля играе водата, в която варите яйцата. Ако изберете грешна температура на течността, тогава продуктът може да се развали.
Зависи от един фактор – къде сте съхранявали яйцата.
Ако преди няколко минути продуктът е бил в хладилника, тогава трябва да го сложите в студена вода. Благодарение на това качеството на яйцата няма да пострада.
Ако яйцата са чакали момента на приготвяне в кухнята повече от 60 минути, тогава те трябва да бъдат сложени във вряла вода.