Защо кучето вие: 5 възможни причини

Всеки собственик на домашен любимец мрази, когато домашният му любимец започне да вие. И това не е само появата на силен и досаден звук, а и редица проблеми със съседите.

Най-лошото е, че човек започва да се тревожи за своя четириног приятел. В крайна сметка е ясно, че едно куче няма да вие просто така.

Нека да разгледаме възможните причини за това поведение на кучето.

Кучето е самотно

Често ли оставяте кучето си само в апартамента, а съседите ви се оплакват от шума? Тогава домашният любимец явно страда от самота.

Между другото, животно може да започне да се държи по този начин, дори ако в апартамента има хора, те просто не обръщат внимание на своя четириног приятел, защото са заети.

Отделяйте повече време на вашия домашен любимец, разхождайте го по-често и играйте с него. И тогава кучето ще спре да „плаче“.

Кучето е уплашено

Виенето може да се дължи на факта, че кучето се страхува от нещо. Вероятно силен звук. В такава ситуация се опитайте да успокоите домашния любимец и да го предпазите от източника на „опасност“.

Кучето иска да яде или да пие

Животното може да започне да вие заради глад или жажда. В този случай проблемът може да бъде решен лесно: просто дайте на кучето храна и вода.

Здравословни проблеми

Възможно е виенето да е свързано с болката, която изпитва четириногото. Има само един начин да помогнете на куче в тази ситуация: заведете кучето на ветеринарен лекар.

Кучето няма достатъчно свободно пространство

Ако голямо и активно куче е в малка стая, тогава домашният любимец очевидно се чувства неудобно. Липсата на място в апартамента е една от най-честите причини за “емоционалността” на кучето.

Read Previous

3 знака показват, че вашата котка ви обича

Read Next

Защо трябва да обичате тиквата?

Most Popular