Защо наистина не можете да пиете алкохол по време на отслабване

Много хора знаят, че експертите в областта на отслабването не препоръчват дори да гледат към алкохолни напитки по време на активна загуба на тегло.

Човек, който е далеч от разбирането на важни физиологични процеси, не винаги разбира с какво може да бъде свързана такава строга забрана.

Мнозина имат доста лоялно отношение към малка порция алкохол, така че не се отказват от навика по време на диетата. Това от своя страна не само се отразява негативно на здравословното състояние, но и ви пречи да отслабнете.

Защо не трябва да пиете алкохол, когато отслабвате

Калории

Много хора забравят, че алкохолът има и енергийна стойност. Особено “коварни” в случая са коктейлите, които изглеждат като “най-безобидния” вид алкохол. Калоричното съдържание на напитката обаче ще варира в зависимост от използваните компоненти.

Също така, коктейлите, които се приготвят на базата на сокове, са изключително вредни за фигурата.

Метаболизъм

Експертите отбелязват, че употребата дори на умерено количество алкохол незабавно засяга метаболизма: метаболизмът става изключително бавен.

След това ще бъде изключително трудно да се отървете от този “неприятен бонус”.

Подпухналост

Не всеки си спомня, че алкохолните напитки причиняват подуване. Дори ако сте консумирали малко алкохол, това във всеки случай става причина течността да се задържа в тялото.

Апетит

Всеки алкохол води до забележимо повишаване на апетита. Затова е важно да разберете, че дори 1-2 чаши вино могат да доведат до значително преяждане.

Ако говорим за употребата на алкохол в специализирани институции, тогава ситуацията става още по-лоша. Факт е, че изборът на закуски в баровете е много ограничен, така че се сервира доста вредна и висококалорична храна.

Read Previous

Как да помогнете на вашия домашен любимец в летните жеги

Read Next

Как да останете мотивирани, докато отслабвате

Most Popular