Какво трябва да знаят туристите, преди да пътуват до Куала Лумпур?

Малайзия традиционно попада в списъка на популярните сред туристите страни и много туристи отиват в Куала Лумпур. Кои места определено трябва да видите и какво трябва да знаете преди пътуването, каза туристическият блогър Саша Коновалова.

Кога и за колко време да отидем

В статия блогърът отбеляза , че в Куала Лумпур няма ясно изразен дъждовен сезон – там почти винаги е влажно и горещо. По-голямата част от валежите падат между ноември и февруари. А летните месеци са чудесно време да отидете в Куала Лумпур, тъй като по това време туристите посещават Югоизточна Азия по-рядко, така че атракциите са много по-малко пренаселени.

За бързо запознаване с Куала Лумпур можете да отделите 1-3 дни (в този случай препоръчваме да направите обиколка за разглеждане на забележителности). 5-7 дни ще бъдат достатъчни за комфортна инспекция на най-интересните забележителности.

С какви пари да отидете

Националната валута на Малайзия е малайзийският рингит. За тях ще трябва да се обменят долари и евро. Според блогъра, най-добър курс предлагат частните обменни бюра. Можете да обменяте местна валута не само долари и евро, но и бат или юан.

Можете да плащате и с дебитни карти в магазини, хотели и т.н. Можете също така да теглите рингити от тях на всеки банкомат. Предварително трябва да приверите в банката си дали картата ви има тези опции.

Как да се обличаме

Блогърът каза, че много жители на Куала Лумпур са мюсюлмани, а жените там носят затворени дрехи и покриват главите си. Отношението към туристите обаче е лоялно. В същото време Куала Лумпур не е курортен град и плажното облекло не е добра идея.

Какво да видя

Като начало е добре туристите да направят обиколка с кола с гид. Основните забележителности на Куала Лумпур според запознати, които можете да видите сами или по време на обиколката:

  • Кулите Петронас (наблизо има парк, където вечер можете да видите шоу с танцуващи фонтани);
  • Телевизионна кула Менара и площадка за наблюдение;
  • Национален дворец Истана Негара;
  • Негара джамия (Национална джамия);
  • китайския храм Tian Hou;
  • Merdeka 118 – най-високата сграда в Куала Лумпур;
  • Джамек джамия;
  • сливането на реките Гомбак и Кланг;
  • Площад на независимостта (Дворецът на султан Абдул-Самад, модел на Куала Лумпур);
  • ботаническата градина на Пердана.

По-добре е да резервирате билети за всички развлечения предварително, за да не губите време в опашки. Освен това често е по-евтино да ги купите онлайн, отколкото на касата.

Read Previous

Топ 5 важни вещества, които намаляват стреса при домашни любимци

Read Next

Има остров в океана: Каква ваканция предлага Занзибар?

Most Popular