Назоваха продукт, който предотвратява растежа на коремни мазнини

Много хора искат да намерят продукт, който могат безопасно да ядат и в същото време да отслабнат. Това не се случва. Но съществува лека закуска, която подобрява здравето и помага за поддържане на теглото.

Говорим за кисело зеле. Този продукт е истински „антистрес“ за тялото. Можете да ядете до 300 грама от тази храна на ден, за да подсилите имунната система, нервната система и да стимулирате чревната функция.

Но това не са всички предимства на такава храна, отбеляза гастроентерологът Диляра Лебедева в своя канал в Telegram.

Тя отбеляза, че киселото зеле има положителен ефект и върху състоянието на кожата, косата и ноктите. В допълнение, закуската е полезна за тези, които искат да се отърват от излишните килограми.

Както обясни лекарят, тази храна може да предотврати образуването на мазнини в проблемните зони. Включително, според лекаря, на корема и страните.

Ползите не свършват дотук

Трябва да се има предвид, че киселото зеле съдържа много фибри, които ви засищат и ви позволяват да забравите за чувството на глад. Освен това, продуктът има много малко калории.

Тази храна се характеризира с ниско съдържание на калории – 19 kcal на 100 грама. Но не всеки може да яде този продукт. Противопоказан е при обостряне на гастродуоденит и пептична язва, бъбречни заболявания и хипертония.

Read Previous

Дисбалансът на мазнини и въглехидрати съкращава живота

Read Next

4 факта, по които можете да съдите за интелигентността на котката

Most Popular