Тайната на котешкия масаж

Котките със своето мистериозно поведение могат да предизвикат много въпроси у стопаните. Едно изненадващо явление, което често буди любопитство, е котките, които тъпчат стопаните си с предните си лапи. Някои виждат това като знак на любов и обич, други смятат, че това действие е намерението на котката да ви излекува, а трети твърдят, че котката просто маркира територията си. Нека да разгледаме тайните на котешкия масаж и защо вашият космат приятел прави това.

Котешки масаж и изражение

Много собственици на котки са запознати със ситуацията, когато техните домашни любимци внезапно скачат върху тях и започват да тъпчат с предните си лапи. Тази постъпка, макар и не винаги приятна за хората, всъщност е проява на обич и доверие от страна на котката. Когато тя активно мърка и масажира с лапите си, това означава, че се чувства удобно и безопасно около вас.

Домашен лечител

Изненадващо, някои котки могат да предоставят услугите си като домашни лечители. Има много случаи, когато са откривали болести в стопаните си, като са лягали върху определени части на тялото или са ги масажирали с лапи. Някои хора вярват, че котките имат способността да усещат болести и да помагат на стопаните си да ги лекуват.

Например котка на име Миси получи медал за това, че привлече вниманието на собственика си към сериозен проблем. След като отиде на лекар, се оказа, че жената има рак на гърдата и благодарение на ранното откриване лечението беше успешно проведено.

Защо иначе котка те тъпче с лапите си?

На лапите на котките има микрожлези, които произвеждат миризма, която хората не могат да усетят, но котките я чуват перфектно. Когато котка ви стъпчи, оставяйки миризмата си, това може да е начин за маркиране на територия и демонстриране на собственост. Това действие казва „Мое!“, подчертавайки важността на котката в живота ви.

Израз на увереност

Дори без да се вземат предвид медицинските аспекти и маркирането на територията, тъпченето на котки е ясен знак за обич и доверие. Котките няма да общуват толкова тясно с човек, който не харесват или предизвиква негативни емоции у тях. Така, ако вашият домашен любимец е върху вас и тъпче с лапи, бъдете сигурни, че ви харесва.

Read Previous

7 признака, че кучето ви е болно: как да не пропуснете първите симптоми

Read Next

5 навика, които трябва да възпитате у котката си

Most Popular