В каква вода е правилно да варите яйца?

На пръв поглед може да изглежда, че не може да има нюанси и трикове в процеса на варене на яйца, защото този вид термична обработка изглежда най-простият и обикновен.

Въпреки това, за някои домакини варените яйца никога не се получават както трябва: продуктът е изключително труден за белене, разпада се и се губи голяма част от белтъка заедно с черупката.

Малко хора знаят, че това зависи пряко от водата, в която сте приготвили яйцата.

Какво правило не всички домакини знаят

Както се оказа, голяма роля играе водата, в която варите яйцата. Ако изберете грешна температура на течността, тогава продуктът може да се развали.

Зависи от един фактор – къде сте съхранявали яйцата.

Ако преди няколко минути продуктът е бил в хладилника, тогава трябва да го сложите в студена вода. Благодарение на това качеството на яйцата няма да пострада.

Ако яйцата са чакали момента на приготвяне в кухнята повече от 60 минути, тогава те трябва да бъдат сложени във вряла вода.

Read Previous

Седем съвета как лесно да избирате дънки за момичета плюс

Read Next

Страната на седем хиляди острова: каква ваканция предлагат Филипините

Most Popular