3 групи храни, които карат мозъка ви да остарява бързо

Използването на определени продукти не само не добавя здраве, но също така води до болести и състаряване.

Храна, без която можете

Общоприето е, че всяка храна трябва да е от полза за тялото, да гарантира здраве. И това е вярно: по-добре е да получавате витамини и минерали от храната, а не от хранителни добавки, които се продават в аптеките.

Не бива обаче да приемате, че всяка храна е априори полезна. Според диетолога Марина Сорокина има много храни, които са много вредни за здравето. Особено опасни в това отношение са три групи храни, заради които мозъкът започва да работи по-бавно.

Списък на “забранените” храни

Лекарят изброи продукти, които могат значително да влошат състоянието на мозъка и да провокират заболявания.

Пържена храна. Особено опасно е за всеки, който страда от заболявания на стомашно-чревния тракт, съдови патологии и има високо кръвно налягане. Този метод на готвене – в олио или животинска мазнина, обезсмисля всички полезни свойства, съдържащи се в пресните продукти. В допълнение, след пържене храната съдържа много канцерогени, които допринасят за растежа на лошия холестерол и изчезването на мозъчните функции.

Черен дроб, торти, сладкиши и други бързи въглехидрати. Като ядете един такъв продукт, можете бързо да повишите нивата на кръвната си глюкоза и да ускорите мисловния си процес. Този процес обаче има обратна страна: излишъкът от глюкоза води до бързо разрушаване на стените на кръвоносните съдове.

Кисели краставички. Както знаете, излишната сол води до лошо здраве. Например повишаване на кръвното налягане, обостряне на гастрит или язва и др. Според диетолог честото ядене на кисели краставички или зеле често води до инсулти.

Read Previous

Отървете се от негативизма и разперете крилата си

Read Next

Двойни стандарти в отношенията: Как да ги определим и какво води до това

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Most Popular