5 често срещани грешки на туристите в Тайланд

Впечатлени от живата природа и пъстрата култура на Тайланд, туристите често забравят за правилата за безопасност по време на престоя си в тази страна. Трябва да се помни, че Тайланд има различен климат, начин на живот и кухня, което може да има отрицателни последици за туристите. Запознати назоваха пет често срещани грешки, които туристите правят в Тайланд.

Пиене на местни коктейли
Местните жители подготвят голям брой коктейли за почиващите на плажовете, в кафенетата и различните заведения за хранене. Те изглеждат много ефектно и привличат със своята екзотика, но са изпълнени с много опасности. Туристите, които внимателно се подготвят за пътувания до Тайланд, знаят, че там не можете да пиете вода от чешмата. Дори обикновено миене на зъбите се препоръчва да е с бутилирана вода.

Тайландците използват течаща вода за разреждане на коктейлите. Също така е малко вероятно да се погрижат за чистотата на продуктите, които се добавят към тези напитки. В резултат на това в най-добрия случай туристът може да очаква разстроен стомах. Препоръчва се натуралните сокове да се поръчват само в кафенетата и да не се купуват напитки от уличните търговци.

Купуване на храна от улични готвачи
В Тайланд готвенето в мобилни кухни е обичайно. Местните жители много обичат ястията на уличните готвачи, но тялото на неподготвения турист може да не хареса такива екзотични неща. Тялото, когато се запознае с местната гастрономия, може да се държи както пожелае. За да избегнете непредвидени последствия, по-добре е да се откажете от уличната храна в полза на ястията в кафенетата и ресторантите, твърдят запознати.

Безразсъдно плуване
Плувайки далеч от брега, скачайки в океана от лодки и яхти, съществува голям риск от среща с опасни подводни обитатели. Дори на малка дълбочина лесно можете да стъпите на морски таралеж, да влезете в пипалата на медуза и да бъдете ужилени от морска змия. Особено опасно е плуването през нощта. Затова е необходимо да се държим много внимателно на плажовете и да следим какви флагове са поставени там. Не можете да влезете във водата, където има червеният флаг. Някои места могат да бъдат опасни с течението, което може да завлече човек навътре в морето.

Каране на местни скутери и велосипеди
При пристигането си в Тайланд много туристи искат да наемат скутер или велосипед, за да изследват активно околностите. Подобно начинание обаче е изпълнено с непредвидени последици. В тази страна движението е ляво, което може да обърка дори опитен шофьор, особено в екстремна ситуация. Освен това местният стил на шофиране е меко казано екстремен.

Небрежно отношение към тайландското слънце
В Тайланд слънчевата активност е много висока. Ето защо в никакъв случай не трябва да забравяте за използването на слънцезащитни продукти. Те трябва да покриват всички открити повърхности на тялото, дори ако се планира да прекарвате по-голямата част от времето на сянка.

Read Previous

Домашен чипс за 10 минути: Оказа се по-вкусен от този в магазина

Read Next

Легендарната Казабланка

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Most Popular